Kuchnia VEGE – Warsztaty kulinarne

Kolejne warsztaty gastronomiczne w Trzebini były pyszne! I to bez mięsa 👌
Kuchnia vege – prosto i szybko!

Co dzisiaj robiliśmy?

 PLACUSZKI Z KALAFIORA I KASZY JAGLANEJ
-kalafior
-kasza jaglana (gotowana na mleku)
-czosnek, sól, pieprz, vegeta natur, pietruszka nać
-jaja

-płatki jaglane

Kalafior ugotuj al dente, przestudź. Kaszę ugotuj w mleku z odrobiną soli. Czosnek, natkę pietruszki drobno posiekaj. Przestudzony kalafior wymieszaj (najlepiej ręką) z kaszą. Nie musisz go siekać, będzie się kruszył w trakcie mieszania. Dodaj jaja (ok 2-4 szt/na kalafior), przyprawy i resztę składników. Smaż na oleju rzepakowym – uważaj na temperaturę! Nie przepal oleju… Ma być zdrowo! 🙂

 

 SAŁATKA MELONOWA Z FETĄ I MIĘTĄ
-melon
-feta
-roszponka
-pomidory
-mięta

Melona pokrój w kostkę, fetę skrusz, drobno posiekaj miętę, i wymieszaj wszystko z roszponką. Pomidorki dodaj jako ozdobę. Smacznego!

Ekipa przefajna! Do zobaczenia znowu